Ingredientele naturale ale pastei de dinți pentru dinți și gingii sănătoase

single-image

Cu siguranță obișnuiești să verifici ingredientele și caloriile alimentelor pe care le consumi, dar știi ce ingrediente conține pasta de dinți pe care o folosești?

Pasta de dinți este un produs pe care îl folosim zi de zi și, prin urmare, trebuie să fie un produs cosmetic sigur, care facilitează periajul dentar și ne oferă beneficii importante datorită  ingredientelor sale.

Cunoașterea efectelor ingredientelor din pasta de dinți asupra sănătății tale generale este crucială pentru a face cea mai bună alegere atunci când vine vorba de periajul dentar.

În continuare poți afla ingredientele bune ale pastei de dinți.

Extractele naturale din plante

Plantele precum pătrunjelul, salvia, rozmarinul și cimbrul sunt benefice pentru sănătatea ta orală. Au un efect antibacterian natural și de profilaxie.

Pătrunjelul este o soluție eficientă împotriva respirația urât mirositoare și are proprietăți antibacteriene naturale puternice. În același mod, rozmarinul îți îmbunătățește respirația și ajută la eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală. Salvia este utilizată pentru tratarea infecțiilor orale și a abceselor dentare, ajutând la vindecarea mai rapidă. Iar ultimul extract natural este cimbrul care are proprietățile antibacteriene și antiseptice care distrug bacteriile dăunătoare și previn infecțiile orale.

Aloe Vera

Aloe Vera este un ingredient perfect pentru pasta de dinți, deoarece are multiple beneficii pentru sănătatea orală. S-a demonstrat prin studii științifice că distruge bacteriile dăunătoare și ajută la vindecarea infecțiilor. Ajută la menținerea respirației proaspete, deoarece previne cariile și depunerea plăcii bacteriene. Este anti-inflamatoare și prin urmare ajută la prevenirea gingivitei.

Aloe Vera este ingredientul perfect pentru pasta de dinți.
Aloe Vera este ingredientul perfect pentru pasta de dinți.

Stevia

Stevia este singurul îndulcitor natural, extras din frunzele plantei cu același nume, care nu dăunează dinților. S-a descoperit că reduce formarea bacteriană în gură și previne gingivita.

Ulei de arbore de ceai

Timp de secole, aborigenii foloseau uleiul de arbore de ceai (cunoscut și sub numele de Melaleuca) ca antiseptic și dezinfectant. Se mai numește Melaleuca Alternifolia. Proprietățile sale de vindecare sunt utilizate pentru trei pericole principale pentru sănătatea noastră – virusul, bacteriile și ciuperca. În ultimul timp, acest ulei este benefic și pentru bolile gingivale. Ca ingredient din pasta de dinți, uleiul de arbore de ceai ajută la combaterea infecțiilor orale și reduce riscul de sângerări gingivale și depunere de tartru. De asemenea, îți îmbunătățește respirația suprimând bacteriile care provoacă o respirație neplăcută.

Uleiul de arbore de ceai este benefic pentru bolile gingivale.
Uleiul de arbore de ceai este benefic pentru bolile gingivale.

Important: nu folosi uleiul de arbore de ceai în forma sa brută deoarece este considerat a fi otrăvitor și ar putea provoca alergii și iritații.

Uleiul de cocos

Acidul lauric din uleiul de cocos contribuie la înlăturarea plăcii bacteriene și este un anti-inflamator natural. Uleiul de cocos este bogat în acid lauric, în proporție de 45-50%.

Beneficiile uleiului de cocos.
Beneficiile uleiului de cocos.

Extract de frunze de măsline

Frunza de măsline acționează ca un antibiotic natural și combate infecțiile dinților, stimulând în același timp sistemul imunitar și reduce tensiunea arterială. În medicina tradițională marocană, frunza de măsline a fost utilizată pentru a ajuta la stabilizarea glicemiei și la controlul diabetului. Studiile de laborator au descoperit că extractul din frunza de măslin este eficient pentru combaterea microorganismelor precum bacteriile și virusurile, printre altele care provoacă o serie de boli.

Bicarbonatul de sodiu

Rezultatele a cinci studii clinice demonstrează faptul că bicarbonatul de sodiu din pasta de dinți contribuie semnificativ la reducerea plăcii bacteriene. Acesta neutralizează acizii din gură și distruge bacteriile dăunătoare, fapt semnificativ pentru profilaxia bolilor peridontale.

Carbonatul de calciu

Un abraziv fin și natural, carbonatul de calciu protejează smalțul dinților în timp ce îi curăță temeinic și înlătura placa bacteriană.

Sarea de mare – Clorura de sodiu

Gargara cu sare de mare ajută la vindecarea abceselor, sângerărilor gingivale și a ulcerațiilor din cavitatea bucală. Sarea din pasta de dinți contribuie în același mod la sănătatea orală pentru că ajută dinții și gingiile să își recâștige sănătatea.

Sarea din pasta de dinți contribuie la sănătatea orală.
Sarea din pasta de dinți contribuie la sănătatea orală.

Alege deci o pastă de dinți cu ingrediente sănătoase, o pastă de dinți organică, o pastă de dinți naturală fără substanțe cu potențial periculos: fără fluor, fără SLS, triclosan, fără îndulcitori artificiali, fără parabeni sau alte substanțe chimice sintetice.

You may like

In the news
Load More