Tot ce trebuie să știi despre dinții sensibili

single-image

Știm cu toții acel moment în care suntem pe cale să sorbim din ceaiul nostru preferat și în loc să ne bucurăm de moment, ne apucă instantaneu o durere insuportabilă a dinților. „Nu e nimic, ai dinții sensibili!”

Tot ce trebuie să știi despre dinții și gingiile sensibile.
Tot ce trebuie să știi despre dinții și gingiile sensibile.

Adevărul este că dinții sensibili sunt o afecțiune serioasă și nu ar trebui să aștepți să dispară durerea pur și simplu, ci să încerci să remediezi problema. Bucură-te de o cafea, o înghețată, băuturi sau mâncăruri fierbinți, fără griji!

Trăim în secolul 21 când obiceiurile noastre moderne ne afectează sănătatea la scară masivă. Se pare că aproximativ 50% din populația mondială dezvoltă hipersensibilitate la nivelul dinților lor.

Iată 7 sfaturi ușoare care te pot ajuta dacă ai dinții sensibili

Tot ce trebuie să știi despre dinții și gingiile sensibile.
Tot ce trebuie să știi despre dinții și gingiile sensibile.
  1. Dacă îți alegi greșit periuța de dinți și dacă periezi dinții într-un mod agresiv, poți afecta smalțul dinților. Gingiile sensibile și sângerarea în timpul periajului sunt probleme reale. Uneori este posibil să agravezi problema prin perierea prea agresivă a dinților. Dinții tăi devin sensibili și ai dureri în momentul periajului dacă folosești produse de slabă calitate. Multe periuțe de dinți au perii drepți, cu margini ascuțite, ceea ce nu ajută deloc la sensibilitatea dinților. Îți recomandăm să cauți periuțe de dinți pentru dinți și gingii sensibile, cu vârfurile rotunjite. Periuțele Nano-b cu argint au perii rotunjiți, special concepuți pentru a-ți proteja gingiile. Sunt astfel potriviți atât pentru adulții cu sensibilitate la periaj, cât și pentru copii mai mari de 4 ani. Vezi mai multe detalii despre periuțele de dinți antibacteriene cu argint aici.
  2. Exagerezi cu folosirea apei de gură. Dacă utilizezi o apă de gură care conține un procent ridicat de alcool și alte substanțe chimice, îți poți deteriora smalțul dinților și dinții devin mult mai sensibili decât i-ai avut înainte. Desigur și faptul că nu acorzi sufiecientă atenție periajului, poate conduce la sensibilizarea dinților. Îți recomandăm să utilizezi produse organice care nu conțin substanțe chimice!
  3. Deși există multe tipuri de pastă de dinți care ajută dinții sensibili, există de asemenea și pastă de dinți care înrăutățește situația. De obicei, pastele de dinți pentru albire conțin substanțe chimice care sunt de fapt mai nocive decât utile. Poți vedea aici o alternativă bună pentru o pastă de dinți naturală, organică, fără fluor, cu cărbune care ajută la albirea naturală a dinților.
  4. Hipersensibilitatea poate fi cauzată de bruxism. O veste bună este că există proteze de protecție pe care le poți purta în timp ce dormi. Medicii stomatologi recomandă achiziționarea protezelor personalizate, care se potrivesc perfect mușcăturii tale.
  5. O dietă extrem de acidă poate fi problema dinților tăi. Produsele acide atacă smalțul dinților și pot duce la decolorarea acestora. De asemenea duce la demineralizarea dinților și sunt predispuși la sensibilitate. Deși este recomandat să te speli pe dinți după fiecare masă, este indicat să eviți să faci acest lucru imediat după consumarea produselor acide și să aștepti cel puțin 20 minute. Folosește cea mai bună periuță de dinți care să fie blândă cu dinții și gingiile tale. O periuță de dinți moale combinată cu pasta de dinți naturală preferată va face din periajul dentar un moment de relaxare.
  6. Dinții sensibili ar putea fi de fapt un semn al unei afecțiuni mai grave care necesită atenția medicului stomatolog. Chiar dacă nu ești sigur/ă că te confrunți cu una dintre următoarele afecțiuni, este mai bine să consulți un specialist:
    • Carii
    • Fisuri ale dinților
    • Infecție gingivală
    • Rădăcina expusă a dinților
  7. Dacă sensibilitatea dinților a apărut după o vizită recentă la medicul stomatolog, dinții tăi ar putea reacționa negativ la tratament. Deci, teoretic, mersul la dentist îți poate provoca un disconfort temporar la nivelul dinților. Dacă durerea nu dispare în câteva zile, cea mai bună soluție este să te întorci la medicul stomatolog.

 

You may like

In the news
Load More