Periuța de dinți potrivită pentru tine în timpul sarcinii

single-image
Prioritatea tuturor mamelor în devenire este ca bebelușii lor să fie în siguranță. Tot mai mulți oameni de știință încep să fie de acord că, o sănătate orală bună este esențială pentru sănătatea generală. Dacă aștepți un nou membru al familiei (sau cunoaști pe cineva) este prioritar să aloci importanță asupra unei igiene orale bune ...

Prioritatea tuturor mamelor în devenire este ca bebelușii lor să fie în siguranță.

Tot mai mulți oameni de știință încep să fie de acord că, o sănătate orală bună este esențială pentru sănătatea generală.

Dacă aștepți un nou membru al familiei (sau cunoaști pe cineva) este prioritar să aloci importanță asupra unei igiene orale bune înainte, după și mai ales în timpul sarcinii. Și chiar dacă, pierderea unui dinte în timpul sarcinii din cauza lipsei de calciu este un mit, există multe alte lucruri grave care se pot întâmpla dacă nu ai o igienă orală bună, de care trebuie să ți cont.

În primul rând, femeile însărcinate sunt mai predispuse la apariția plăcii bacteriene, din cauza schimbărilor hormonale pe care organismul le experimentează în timpul sarcinii. Dacă placa bacteriană nu este îndepărtată în mod corespunzător, ea poate provoca gingivită, inflamarea gingiilor, sângerări gingivale sau chiar parodontită. De aceea este indicat să folosești o periuță de dinți medium potrivită pentru tine. Poți găsi aici mai multe informații despre periuța de dinți pentru gingii sensibile, recomandată pentru femeile însărcinate, care va face minuni cu zâmbetul tău strălucitor.

Există însă riscuri și mai mari, iar studiile arată că există o legătură între nașteri premature, subponderale și bolile gingivale. Șansa ca un copil să se nască prea devreme sau cu greutate redusă este foarte mare dacă mama a dezvoltat o boală a gingiilor în timpul sarcinii.

Sunt multe complicații posibile pentru bebelușii născuți prematur sau care au o greutate mică la naștere, cum ar fi un risc mai mare de a dezvolta oricare dintre următoarele afecțiuni:

 • Complicații de dezvoltare
 • Infecții ale urechii
 • Dificultăți de comportament

Toate acestea sună înfricoșător, dar veste bună este că poți lua măsuri înainte și în timpul sarcinii pentru a reduce riscul apariției unor astfel de probleme.

Sfaturi înaintea sarcinii

Dacă planifici să rămâi însărcinată, poți ține cont de anumite acțiuni înainte de a concepe un copil pentru a atenua riscul apariției unor probleme de sănătate orală în timpul sau după sarcină.

Periutele de dinti antibacteriene Nano-b cu argint potrivite pentru viitorii parinti.
Periutele de dinti antibacteriene Nano-b cu argint potrivite pentru viitorii parinti.
 • Programează o întâlnire cu medicul stomatolog înainte de a rămâne însărcinată. Astfel îți poți trata în prealabil toate problemele existente și să minimizezi riscurile care pot apărea pentru tine sau pentru copilul tău.
 • Crează un istoric al sănătății orale. Medicul stomatolog te poate ajuta în acest sens. Poți strânge informații printr-o simpla comversație sau cu ajutorul unui chestionar, astfel încât să poți urmări ulterior modul în care sarcina va aefecta sănătatea orală și să iei măsurile necesare pentru a aborda eventualele complicații. Periuța de dinți antibacteriană Nano-b, cu argint, este cea mai potrivită pentru tine în cazul in care preferi un periaj mai fin sau ai dinți sensibili ori gingii care sângerează la periaj, inflamații gingivale sau boli parodontale.

Sfaturi în timpul sarcinii

Odată ce veștile fericite sunt confirmate, trebuie să ai grijă de multe lucruri, astfel încât să te bucuri de o sarcină liniștită și sănătoasă. În ceea ce privește menținerea unei îngrijiri orale bune, există câteva lucruri simple care pot să te asigure că dinții și gingiile tale vor fi bine și copilul tău se va dezvolta în siguranță.

Sănătatea orală și un stil de viață sănătos în timpul sarcinii.
Sănătatea orală și un stil de viață sănătos în timpul sarcinii.
 • Programeaza o altă întâlnire cu medicul stomatolog și informează-l despre sarcină cât mai curând posibil, mai ales dacă nu ai făcut o vizită nici înainte de a rămâne însărcinată. Este indicat ca medicul stomatolog să facă un plan cu privirea la ceea ce este mai bine pentru tine și copilul tău și să aibă grijă de toate probleme posibile ale danturii tale. În ciuda miturilor, este perfect în siguranță să vizitezi medicul stomatolog și în timp ce ești însărcinată.
 • Fii mai atentă la igiena orală. Periază bine dinții de cel puțin 2 ori pe zi și înlocuiește periuța de dinți mai des decât de obicei pentru că în această perioadă ești mai sensibilă la bacteriile care se acumulează pe perii periuței decât înainte de a rămâne însărcinată. Periuțele de dinți cu argint folosesc proprietățile naturale antibacteriene ale argintului. Periajul cu o periuță cu argint nu este doar mai plăcut datorită perilor moi care sunt mai blânzi cu dinții și gingiile tale, ci și mai natural. Combină asta cu pasta ta de dinți preferată și vei face din periajul dentar un moment de relaxare. Alege periuța de dinți potrivită pentru tine și vei avea un zâmbet sănătos și strălucitor.
 • Mănâncă sănătos și bea apă în mod regulat. Include în alimentația ta diverse alimente sănătoase – fructe, legume, produse din cereale integrale, produse lactate, pește, pui, ouă, fasole și nuci. Este important ca femeile însărcinate să obțină 400 miligrame de acid folic în fiecare zi. Experții recomandă să îți îmbunătățești aportul de acid folic cu 3 luni înainte de a rămâne însărcinată. Evită alimentele care conțin mult zahăr precum bomboanele, prăjiturile și încearcă să bei mai multă apa în loc de băuturi acidulate sau aromate. Citește mereu eticheta produselor pentru a vedea care sunt ingredientele și nivelul de zahăr.
 • Alte lucruri de care să ții cont atunci când ești însărcinată este să te lași de fumat. De asemenea nu trebuie să consumi nici băuturi alcoolice.

După naștere

După ce ai dat naștere copilului tău este din nou foarte important să nu neglijezi sănătatea orală. Sarcina ar putea să îți afecteze dantura mai mult decât ți-ai imagina.

Igiena orală pentru bebeluși încă de la apariția primului dințisor.
Igiena orală pentru bebeluși încă de la apariția primului dințișor.
 • Continuă se ai grijă de igiena orală. O sănătate orală bună nu este importantă doar în timpul sarcinii, ci este o parte extrem de importantă a sănătății și stării tale generale. Continuă să folosești o periuță de dinți interdentară care să curețe până și în locurile greu accesibile.
 • Ai grijă de gingiile și dinții copilului tău. Hrănește bebelușul cu alimente sănătoase și consultă medicul stomatolog cu privire la momentul și cum trebuie să ai grijă de dinții copilului tău.
 • Cere dentistului să verifice dantura copilului în mod regulat. Nu este niciodată prea devreme să pui întrebări și să soliciți sfaturile medicului stomatolog cu privire la dinții și gingiile copilului. Trebuie să ai grijă de igiena orală a copilului tău și să alegi o periuță de dinții pentru copii imediat ce apar primii dinți. Periuța de dinți recomandată pentru bebeluși este periuța de dinți antibacteriana NovaCare cu argint pentru copii cu peri super-soft este cea mai potrivita pentru dinții de lapte și gingiile fine ale copiilor, începând cu primul dințișor. Deci periuța poate fi folosită de bebelușii cărora le-au aparut primul dințișor, dar și de copiii cu vârsta de 1 an. Indicat este să se folosească această periuță până la vârsta de 5 ani, în funcție și de dezvoltarea fizică a copilului. La vârsta de 4-5 ani se poate începe folosirea periuței de dinți Nano-b cu argint.

 

You may like

In the news
Load More