Periuța de dinți manuală Vs. Periuța de dinți electrică

single-image

Uneori ne simțim copleșiți de multitudinea de opțiuni pe care le avem atunci când vine vorba de alegerea celei mai bune periuțe de dinți. Ne dorim ce e mai bun pentru noi și pentru cei apropiați, de aceea alegerea unei periuțe de dinți poate deveni dificilă. Deci ce să aleg o periuță de dinți manuală sau o periuță de dinți electrică?

Periuța de dinți electrică

Avantajele periuțelor de dinți electrice

 • Cronometru încorporat: Dentiștii recomandă ca periajul să dureze cel puțin două minute. Aceste periuțe de dinți electrice sunt foarte utile deoarece au cronometru încorporat care te ajută să periezi dinții o perioadă precisă de timp.

  Periuța de dinți electrică vs. clasică.
  Periuța de dinți electrică vs. clasică.
 • Senzorii de presiune: Unele periuțe de dinți electrice sunt dotate cu senzori de presiune. Cu ajutorul acestor senzori se verifică presiunea asupra dinților și a gingiilor. Perii acestor periuțe de dinți ajută la prevenirea sângerării gingiilor și eroziunii smalțului dinților.
 • Ușor de folosit: Periuța electrică este eficientă dacă suferi de afecțiuni motorii, cum este artrita sau reumatismul. Cu o simplă apăsare pe buton ai capacitatea de a peria dinții mult mai ușor.

 

 

Dezavantajele periuțelor electrice pe care trebuie să le iei în calcul

 • Nu este potrivită pentru copiii mici: Nu este recomandată utilizarea periuței de dinți electrică pentru copii și copii cu vârsta sub 3 ani. Medicii stomatologi avertizează că utilizarea periuțelor electrice de la o vârstă fragedă pot interveni în dezvoltarea abilităților motorii necesare pentru periajul manual.
Periuțele de dinți electrice nu sunt recomandate pentru copii.
Periuțele de dinți electrice nu sunt recomandate pentru copii.
 • Nociv pentru dinți sensibili: prin îndepărtarea stratului protector al smalțului dinților, periuțele electrice sensibilizează rădăcinile dinților. Astfel tinzi să periezi prea tare și rapid, provocând deteriorarea smalțului și chiar sângerarea gingiilor. Utilizarea periuțelor electrice de la o vârstă fragedă pot interveni în dezvoltarea abilităților motorii necesare pentru periajul manual.
 • Prețul: Periuțele de dinți electrice sunt mult mai scumpe. Pe lângă faptul că investești în periuța electrică, mai trebuie să înlocuiești o dată la ceva timp bateriile și o dată la 3-6 luni capetele acesteia, în funcție de tipul periuței.

Periuța de dinți manuală

Avantajele periuțelor de dinți manuale

 • Utilizare universală: S-a dovedit că periuțele de dinți manuale sunt potrivite pentru toate vârstele. Pot fi folosite atât de bebelușii cărora abia le-a ieșit primul dințisor, cât și de adulți. Este important faptul că pentru copii, periuța de dinți clasică ajută la învâțarea acestora cum să coordoneze și să conștientizeze mișcarea mâinilor în momentul periajului. Noi recomandăm pentru copiii cu vârsta până în 5 ani, periuța de dinți manuală NovaCare cu peri super-soft și pentru copiii cu vârsta peste 5 ani, adolescenți și adulți, periuța de dinți Nano-b cu AU sau cu AG.
Periajul dentar cu periuțele de dinți manuale antibacteriene.
Periajul dentar cu periuțele de dinți manuale antibacteriene.
 • Înlocuire constantă: Atunci când folosești periuțe de dinți manuale, trebuie să ți cont că perii pot cădea sau se tocesc, de aceea trebuie înlocuite mai frecvent. În general, periuțele de dinți manuale trebuie să le înlocuiești o dată la 3-4 luni. Dacă alegi să folosești periuțele de dinți antibacteriene Nano-b, poți să le înlocuiești o dată la 6 luni. Vezi aici de ce au o durată de viață mai îndelungată.
 • Varietate: Un argument în favoarea periuțelor manuale este varietatea mai mare comparativ cu periuțele de dinți electrice. Poți alege dintre periuțe manuale cu capete mici, standard sau mari, cu peri moi, medii sau duri, în culori diferite. Vezi mai mult informații despre periuțele de dinți medium Nano-b aici.
 • Prețul: În ceea ce privește bugetul, te poți bucura de periuțele de dinți clasce la un preț mult mai ieftin față de periuțele electrice. În plus, ele se găsesc peste tot, în orice magazin.
 • Flexibilitate și control: Dacă preferi să deții tu controlul periuței de dinți, fiecare mișcare pe care o faci în momentul periajului să fie controlată, atunci periuțele de dinți manuale sunt cea mai bună variantă. Perii acestora intră în zonele greu accesibile, iar presiunea în jurul zonelor sensibile nu trebuie să mai fie o problemă. Bucură-te de dinți și gingii sănătoase și de un zâmbet strălucitor!
 • Comoditate: Comoditatea este foarte importantă mai ales în momentul în care călătorești. Periuțele de dinți manuale sunt mult mai ușor de transportat și depozitat. În ce le poți transporta? Periuța de dinți Nano-b are un etui foarte elegant și ușor ca o pană, ideal pentru orice tip de călătorie.

Dezavantajele periuțelor manuale pe care trebuie să le iei în calcul

 • Înlocuire constantă: Atunci când folosești periuțe de dinți manuale, trebuie să ți cont că perii pot cădea sau se tocesc, de aceea trebuie înlocuite mai frecvent. În general, periuțele de dinți manuale trebuie să le înlocuiești o dată la 3-4 luni. Dacă alegi să folosești periuțele de dinți antibacteriene Nano-b, poți să le înlocuiești o dată la 6 luni. Vezi aici de ce au o durată de viață mai îndelungată.
 • Fără cronometru: Din cauza lipsei cronometrului, trebuie să apreciezi timpul potrivit pentru periajul dinților sau pur și simplu numără până la 120 de secunde.

Deci pe care să o alegi?

Alegerea dintre periuța de dinți manuală și cea eletrică este până la urmă în funcție de preferințele tale. După cum spune și medicul stomatolog ADA Dr. Richard Price:

„Nu este vorba despre periuța de dinți sau perii acesteia. Este vorba despre modul în care execuți periajul dinților și de cum ai grijă de zâmbetul tău strălucitor”.

You may like

In the news
Load More