Cum să păstrezi bacteriile departe de periuța de dinți

single-image

Bacteriile sunt peste tot. Trebuie să recunoaștem faptul că împărtășim această lume cu miliarde de creaturi minuscule. Nu sputem scapă de ele și de cele mai multe ori, nu ar trebui pentru că ne ajută să ne trăim viața așa cum o cunoaștem.

Există însă și bacterii dăunătoare care ne îmbolnăvesc. Ele nu provin din locurile unde ne așteptăm să fie, ci din cele pe care le considerăm sigure.

Prinderea unui virus în transportul public este un lucru destul de comun, dar te-ai gândit vreodată la ce fel de bacterii se regăsesc în periuța ta de dinți?

 

De unde provin bacteriile?

Bacteriile din periuța de dinți.
Bacteriile din periuța de dinți.

Este dificil pentru noi să acceptăm faptul că un instrument esențial în igiena dentară, pe care l-am pus literalmente în gură, poate fi atât de respingător. Dar adevărul este că periuțele de dinți pot juca un rol uriaș în transmiterea bolilor și cresc riscul infecțiilor. Contaminarea periilor periuței de dinți apar imediat după prima periere și se înrăutățește odată cu timpul. Un studiu realizat de Manchester Unversity a demonstrat ca periuțele de dinți obișnuite conțin în jur de 10 milioane de germeni, inclusiv un procent ridicat de bacterii dăunătoare precum stafilococi, streptococi, E. coli și candida. Bacteriile dăunătoare pot duce la îmbolnăviri, respirație urât mirositoare, carii ale dinților și îmbolnăvirea gingiilor.

Legătura între sănătatea orală și cea generală

Oamenii tind să subestimeze sănătatea dentară în detrimentul sănătății medicale generale. Dar, în realitate, ceea ce se întâmplă în cavitatea bucală afectează întregul corp.

Imaginează-ți toate aceste microorganisme lipite pe periuța de dinți, înmulțindu-se și supraviețuind acolo. Ele găsesc modalitatea de ați ataca sistemul imunitar și de a provoca o boală.

Potențiale boli

Când folosești periuța de dinți pentru o perioadă lungă de timp, microorganisme precum Pseudomonas, Candida, Streptococcus, Lactobacilli etc., contaminează cu ușurință cavitatea bucală. Acestea din urmă sunt cunoscute pentru a provoca carii dentare, gingivită, paradontoză, stomatită și alte tulburări privind sănătatea ta dentară. În plus, studiile au demonstrat posibilitatea ca aceste bacterii să transmită probleme de sănătate precum boli de inimă, artrită, accident vascular cerebral etc. Alte condiții potențiale pe care infecțiile orale le pot genera sau complica sunt diabetul, pneumonia bacteriană, demența, cancerul de prostată etc.

Află mai multe informații despre periuța de dinți antibacteriană care se autosterilizează în 6 ore de la folosire împotriva a peste 650 de tipuri de bacterii și viruși și care îți asigură un periaj dentar eficient. Dinți mai curați și fără bacterii înseamnă o respirație mai proaspătă.

 

Metode greșite de dezinfectare ale periuțelor de dinți

Cu toții ne dorim să avem o periuță de dinți perfect curată la fiecare periaj și căutăm tot felul de variante pentru a steriliza periuța de dinți.

Metode greșite pentru dezinfectarea periuței de dinți.
Metode greșite pentru dezinfectarea periuței de dinți.

Pentru a evita bolile și infecțiile, este important să îți menții periuța de dinți cât mai curată. Din acest motiv, îți prezentâm câteva modalități de dezinfectare ale periuțelor de dinți și efectele acestora.

  • Spălarea/introducerea la microunde a periuței de dinți

Nu-i așa că și tu ai incercat măcar o dată să îți cureți periuța de dinți, spălând-o sau introducând-o întru-un cuptor cu microunde?

Într-adevăr aceste tehnici distrug germenii, dar există o mare șansă ca partea din plastic și perii periuțelor să fie afectate, ceea ce cu siguranță le reduce eficiența.

  • Înmuiați în apă de gură/dezinfectant

Conform Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor (CDC), înmuierea periuței de dinți în apă de gură sau în dezinfectant poate duce la contaminare încrucișată atunci când utilizezi timp îndelungat aceeași apă de gură sau dezinfectant. Asociația Americană Dentară (ADA) adaugă, de asemenea, că efectul acestei metode nu a fost încă dovedit.

  • Utilizarea dezinfectanților UV

Printre cele mai comune metode de dezinfectare a unei periuțe de dinți se află lumina ultravioletă (UV). Se afirmă că dezinfectanții UV elimină aproape toți germenii de pe periuța de dinți cu ajutorul luminii UV. Acum doar oprește-te și gândește-te că mergi într-o vacanță și trebuie să aduci întregul dispozitiv cu tine. Din acest punct de vedere, cel mai considerabil dezavantaj al dezinfectantelor UV este faptul că sunt greu de transportat.

 

Sfaturi pentru o dezinfectare corectă a periuței de dinți

Dezinfectarea periuței de dinți fără a apela la un sterilizator.
Dezinfectarea periuței de dinți fără a apela la un sterilizator.
  • Nu depozita periuța de dinți într-un recipient închis ermetic în baie

Spațiile închise sunt un mediu propice pentru înmulțirea bacteriilor. Poți folosi un recipient atunci când călătorești pentru a evita murdăria și pentru a evita germenii care se pot depunde pe periuța de dinți, dar nu uita să pui periuța uscată în ambalaj. Curăță în mod regulat ambalajul în care ai transportat periuța, cu apă de gură deoarece clorhexidina care se regăsește în ea este o substanță antibacteriană bună.

Atunci când pleci în călătorii fiecare gram în plus în bagaj contează. O modalitate bună pentru a transporta periuța de dinți este etuiul elegant al periuțelor de dinți Nano-b cu aur și cărbune de bambus sau cu argint. Etuiul este ușor ca o pană, deci nu trebuie să îți faci griji că bagajul tău va fi greu. Nu este nevoie de un capac care sa protejeze capătul periuței, ca în cazul periuțelor de dinți obișnuite, deoarece periuțele de dinți Nano-b se autosterilizează la fiecare 6 ore.

  • Ține periuța de dinți la cel puțin 2 metri distanță de toaletă

Bacteriile din toaletă se pot depune foarte ușor pe perii periuței de dinți și pot provoca probleme de sănătate nedorite.

  • Spală suportul periuței de dinți o dată pe săptămână

Această măsură este condiționată de creșterea excesivă a bacteriilor în cantitatea de apă din partea de jos a recipientului, care poate fi trannsmisă periuței de dinți cu care te speli pe dinți.

  • Nu folosi aceeași periuță de dinți împreună cu altă persoană

Daca folosești o periuță de dinți împreună cu altă persoană, lichidele corporale și germenii se amestecă, ceea ce duce la o infecție.

 

Înlocuiește periuța de dinți o dată la 3-4 luni

Înlocuiește periuța de dinți dacă perii s-au deteriorat.
Înlocuiește periuța de dinți dacă perii s-au deteriorat.
  • Pur și simplu folosește o periuță de dinți antibacteriană

Dacă pierdeai mult timp pentru a căuta un sterilizator pentru periuța de dinți, poți renunța la acest obicei. Periuțele de dinți antibacteriene sunt o soluție simplă pentru combaterea bacteriilor. Acestea nu au nevoie de sterilizare sau de orice alte mijloace pentru a fi dezinfectate. Te vei bucura de o periuță de dinți mereu curată la fiecare periaj deoarece periuța de dinți antibacteriană Nano-b se autosterilizează la fiecare 6 ore de la folosire împotriva a peste 650 de tipuri de bacterii și viruși, inluzând stafilococi, streptococi, salmonela și E. coli.. Gata, ai scăpat de o grijă în plus!

  • De ce periuțele de dinți antibacteriene sunt soluția?

Mai multe studii au confirmat că nanoparticulele de aur și argint au proprietăți antibacteriene.

Într-unul dintre studii s-a investigat efectele aurului și argintului asupra bacteriilor Bacilius Calmette- Guérin și Escherichia Coli. Business Insider susține că prima bacterie cauzează tuberculoza, iar cel de-al doilea, cunoscut și sub numele de E. Coli, provine din materiile fecale din toaletă care se pot depune pe periuța de dinți dacă aceasta este în apropiere. Rezultatele au sugerat că nanoparticulele reprezintă candidații perfecți pentru sterilizare și deține proprietăți antibacteriene excelente. Află aici mai mult informații despre beneficiile periuțelor de dinți antibacteriene Nano-b.

Un al raport științific a documentat că argintul nu doar că joacă un rol esențial ca agent antimicrobian împotriva bolilor, ci previne recolonizarea și contaminarea bacteriană a rănilor și a dispozitivelor biomedicale.

  • Nano-b este dovedit clinic că distruge 99,99% din bacteriile dăunătoare

Am creat o periuță de dinți perfectă pentru nevoile tale! Atât aurul cât și argintul distrug până la 99,99% din toate bacteriile care ajung în apropierea periuței de dinți! Fiecare dintre perii periuţelor Nano-b este acoperit cu particule de dimensiuni nanometrice, de argint, aur sau cărbune din bambus. Odată impregnate în perii periuțelor de dinți, nanoparticulele rămân pe periuța de dinți și nu pot fi spălate sau uzate. Acest lucru asigură o spălare, de fiecare dată, cu o periuță de dinți dezinfectată, curată și sănătoasă, ceea ce nu este posibil cu periuțele de dinți obișnuite. Aceste particule microscopice eliberează ioni încărcați negativ care pătrund în celulele bacteriene. Astfel aceștia omoară bacteriile și previn creșterea lor în continuare pe periuța de dinți.

 

You may like

In the news
Load More